Seattle Center Northwest Breezeways

Seattle Center was originally designed as a walled-off sanctuary in what had been a deteriorated neighborhood. Fifty years later, its context had dramatically improved, yet aspects of the Center still remained fortress like, and exclusionary. Working within a restrictive budget and landmarked campus, the design team of Scott Nye and Emily Woods  sought to remove elements from the Center that impeded its integration into the neighborhood, and ultimately its success as an urban center. This subtractive, lean approach to architecture is an approach embraced by 3+. The client was delivered three options for each area of study: the affordable, the attainable, and what ultimately ought to happen, should the budget eventually align with the need. 

John M Feit lead designer and project manager. Work completed while at Schemata Workshop.